Projecte L’Albareda

La nostra obra: l’Albareda

L’empenta i la il·lusió ens ha portat a fer a l’octubre de 2015 una proposta d’oferiment artístic de la nostra AAPC a l’Ajuntament de Cerdanyola per a la nostra ciutat, amb sis projectes de dissenys diferents elaborats per la mosaïcista Toñi Jiménez Domínguez, amb setze anys d’experiència, per a la realització d’un mosaic mural de material ceràmic de grans dimensions a un edifici públic municipal, perquè els tècnics de Cultura tinguessin diferents mostres per a la seva elecció, valorant l’espai per a la seva ubicació final, i van considerar la façana de l’edifici de l’Ateneu com el lloc més adient amb unes mides reals de 2,5m d’ample x 3,5 m d’alt.
Finalment, l’equip de Cultura va triar el disseny “L’Albareda” com el més artístic, ple de color, en el que es representa un paisatge d’un bosc amb flors que ofereix un contrast entre la terra, plena de capes amb estrats terrestres horitzontals acolorits i el cel, amb blaus suaus i formes verticals.

En aquest disseny, l’artista investiga la fragmentació de les tècniques de col·locació del mosaic contemporani, triant l’andamento per a aconseguir harmonia entre les línies direccionals de les seves peces i l’opus regulatum que li dóna al disseny un efecte proporcionat a cada peça.
Potser una rajola per si sola no podria tenir el suficient valor per ser considerada una obra d’art. Però, quan aquesta es fragmenta i s’utilitzen les seves parts per integrar-se amb altres rajoles de diferents colors, és en aquest moment, que estem sent testimonis d’una tècnica artística denominada mosaic.
Mosaic és una paraula llatina que es refereix a les muses, ja que en l’Antiguitat es pensava que aquest tipus d’elaboracions solament podien ser creades per elles o per persones inspirades en elles.

En aquest document “memoria_proces_MOSAIC_MURAL” trobareu tota la informació referent a aquesta magnifica iniciativa.

Les persones que van participar en la confecció del mosaic artístic L’Albareda sota la direcció de Toñi Jiménez:
Toñi Jiménez
Ángel Bustos
M. Jesús Sarabia.
Maribel Pérez
Maria López
Montserrat Chamorro
Elisabeth Sanz
Neus Senties
Esther Rodríguez
Carme Minteguia
Maribel Espinosa
Elvira Fernández
Carme Brasó
Anna Riverola

Deixa un comentari