L’aigua, un recurs vital

banner_agua

Exposició col·lectiva on trobareu un recull d’obres de format 40×40, de les quals 12 seràn seleccionades per un tribunal de Cultura per l’edició d’un calendari pel 2017 amb mida din-A3 que la nostra Associació organitza i que sortirà a la venda el mes de desembre.

Hem fet aquesta temàtica de la importancia de l’aigua perquè la seva escassetat provoca efectes devastadors tant pel nostre medi ambient com pel propi èsser humà. Actualment, ens trobem en la difícil situació que molt països tenen molta menys aigua de la que necessiten; aquest problema anirà en augment, es calcula que a principis del pròxim segle, una tercera part de les nacions del món tindran l’escassetat de l’aigua com una dificultat permanent.

Cada cop vivim unes estacions més càlides i pobres com a conseqüència de les accions de l’èsser humà. La nostra actitud de dominar el medi que no és reemplaçable procedint a la tala indiscriminada d’arbres i la contaminació de les poques  fonts i rius potables que ens queden amb agents químics d’una industria, que com a màxim objectiu té matenir la nostra incessant societat de consum envers el seu propi benefici.

En els  últims anys, s’està fent veure que l’aigua no es pot subsistuir i tot i que provem mètodes com la dessalinització, on el cost del procés és deu cops més gran que la potabilització d’una font natural, la millor estratègia segueix sent no contaminar. El nostre entorn no és un magatzem d’acumulació dels nostres propis residus, és el nostre bé més preuat ja que és l’herència pels nostres descendents.

Cada any, moren més de 2,2 milions de persones degut a malaties derivades d’aquesta contaminació i a un sanejament insuficient. La industria gasta el 22% de l’aigua consumida en el món i en els països rics es calcula que aquesta xifra arriba ja al 59%. Tot això, porta un altre problema, i és la privatització dels recursos hídrics potables que queden.

Aquesta exposició vol reflectir la importància de l’aigua, així com mostrar la problemàtica derivada per la falta d’ella i l’entorn que hem de conservar on  és la  protagonista. Pot semblar que reciclar, reutilitzar o reparar no formin part de la nostra societat consumista però és ara més  que mai quan hem  de fer veure la impossibilitat d’aquesta actitud i encaminar la nostra societat cap a la sostenibilitat.

Aturar un canvi climàtic que ja ens està afectant però que encara serà pitjor pels nostres fills, nets i els seus descendents, els quals, tindran serioses dificultats per la mancança d’aquest bé al que no atorguem la trascendència real que ha de tenir i és que l’aigua, en definitiva, és vida.

(Extracte del discurs d’inauguració de la presidenta de l’Associació Sra. Toñi Jiménez)

Música en directe a càrrec del duet Oasi al mar amb Gemma Carreras i Pol Oñate.

Fotos inauguració:

Obres exposades: