Sitges 2015

 

Cau Ferrat Claustre_Palau_Maricel_Sitges

El dissabte dia 7 de novembre del 2015 es va organitzar una sortida de grup amb l’objectiu de conèixer els dos museus més emblemàtics de Sitges i fer també un itinerari pels altres edificis modernistes i noucentistes de la vila.

Es van fer tres visites guiades.

En primer lloc es va visitar el museu CAU FERRAT, un espai museístic que ha conservat tota l’estètica i la concepció del seu creador (l’escriptor pintor Santiago Rusiñol ( 1861-1931)). El Cau Ferrat era també la casa-taller de Santiago Rusiñol. L’estructura de l’edifici ens permet conèixer les concepcions arquitectòniques i la distribució dels espais amb els elements originals del mobiliari així com la distribució de les col·leccions de ferro forjat , vidre, rajola esmaltada i pintura.

La visita al museu MARICEL es va fer a continuació ja que amb les darreres reformes els dos espais han quedat connectats. El museu MARICEL presenta una col·lecció estructurada seguint les diferents etapes estètiques del segle X fins al s.XX. Destaquem els quadres de l’escola luminista de Sitges i el recull d’obres dels modernistes : Santiago Rusiñol, Ramón Casas, Miquel Utrillo, Arcadi Mas, Josep Llimona, Lluïsa Denís… A la planta baixa també podem gaudir de l’arquitectura gòtica original de la capella de l’antic hospital de Sant Joan i una sala amb les pintures de Josep M. Sert fent al·legoria de la segona guerra mundial.

Desprès de dinar es va iniciar un recorregut pels carrers del casc antic de Sitges acompanyats per Txema Romero (director del Museu d’Art de Cerdanyola MAC i un estudiós del modernisme).

La sortida de grup ha tingut una avaluació molt satisfactòria per part de tots els assistents

 

Web Museus de Sitges

Imatges de la visita
Una petita mostra del que vam veure…

 

Deixa un comentari