Edició 2015 · XXVI Festival de blues de Cerdanyola

Les obres B. B. King La inauguració

 

Aquesta edició hem fet un homenatge artístic a la figura de B.B.King, músic, cantant i compositor estatunidenc, recordat per la seva inimitable destresa a la hora de tocar la guitarra i l’emoció que ens retransmetia a través d’ella en les seves cançons.

Desgraciadament, la seva mort el passat 14 de maig a Las Vegas a l’edat de 89 anys ens ha fet perdre al que coneixem com “el Rei del blues”, un dels més importants i influent guitarrista junt a Albert King i Freddie King que es recorda del segle XX i el que portem del XXI.

King ens diu adéu amb setze premis Grammy, més de cinquanta àlbums en gairebé seixanta anys de carrera i els seus temes inoblidables que ja són part de la nostra història i cultura musical; com “three o’clock blues”, “the thrill is gone”, també, la seva col·laboració amb altres artistes com els U2 en “when love comes to Town” ha permès que puguem veure’l en altres àmbits i apreciem la seva versatilitat.

King va ser també un gran filàntrop, defensor de l’educació musical dels nens i nenes. En el 2002, va participar al “Little Kids Rock”, una organitzaciósense ànim de lucre, que proveeix lliçons i instruments musicals als nens d’escoles públiques als Estats Units.Com ell va dir: “Tenim una ànima, tenim un cor, tenim el sentiment de que la nostra música és vida.La vida que vivim en el passat, la vida que estem vivint avui i la vida que viurem demà”.

Avui, en la nostra Exposició del blues, li dediquem aquest homenatge a la vida que B.B.King i la seva guitarra, Lucille, ens van regalar.

Agraïm a cadascun dels artistes implicats amb els seus treballs exposats avui, felicitacions per la vostra creativitat i participació que ens està permetent gaudir d’obres úniques inspirades en l’ànima que l’artista retransmetia en cada una de les seves cançons.


Obres


La inauguració…

Deixa un comentari