Edició 2015 · Cos i figura

 

cartell COS I FIGURA_low nuda veritas

 

El darrer dissabte de maig com és costum  es va muntar la mostra/exposició  de l’edició 2015 al carrer Sant Martí al davant del MAC i ha ocupat  un espai de 6 carpes .

Ha estat un èxit en participació  (42 artistes)  i s’hi  han exposat  85 obres entre pintures, dibuixos, gravats, mosaics, talles de fusta, escultures i altres …

El tema  de cada any és tancat i es defineix  uns mesos abans. Enguany s’ha triat  la representació de la figura humana  en solidaritat amb l’artista  de Cerdanyola que  va veure com se li feia retirar un quadre  que representava un tors masculí.

Per documentar-nos sobre el tema  també es va organitzar una visita al MEAM de BCN  on s’exposava  una temporal retrospectiva del pintor madrileny Golucho  de 65 anys, que ens va  sorprendre per la seva  tècnica,  per la seva mirada valenta i gens convencional  amb imatges d’una gran força i impacte.

La conferència NUDA VERITAS  a càrrec de la professora de la UAB Maria Garganté que es va realitzar al MAC ( organitzada per la nostra associació)  el dia 21 de maig , va ser un extens recorregut  històric  i on va quedar demostrat  que la representació de la figura humana nua  ha anat sovint precedida de polèmica pels condicionants culturals, religiosos i polítics.

Obres:
Conferència i exposició:

Deixa un comentari