1r Taller de Mosaic Básic

cartell-mail definitiu pdf

Durant la primavera de 2014, l’AAPC va organitzar un taller de mosaic bàsic per a principiants dirigit a tots els socis i sòcies de manera gratuïta i impartit per la mosaiquista y sòcia Toñi Jiménez Domínguez.

L’Associació també va aportar la despesa del material i eines bàsiques per al seu desenvolupament i aprofitant el bon temps es van treballar les obres al pati de la seu.

Van estar interessats al taller un total de 15 socis, aconseguint com a objectiu un total de 11 treballs de mosaic acabats.

En aquest taller es van explicar breus nocions sobre la història i evolució d’aquest art mil·lenari amb dossier explicatiu i il·lustrat per a cada alumne.

Amb molta il·lusió, tothom va aprendre  l’ús de les eines, les tècniques de tallar i les característiques dels materials.

També van aprendre el mètode del mosaic modernista català “Trencadís”, seguint la línia del seu dissenyador, l’arquitecte Antoni Gaudí.

El trencadís, tècnica mosaiquista tan propera al nostre entorn, podem veure’l en moltes de les seves obres en Barcelona: Parc Güell, La Sagrada Família, La Pedrera, la casa Batlló…

En aquest taller d’iniciació al mosaic, cada alumne va realitzar un quadre de 20x20cm sobre un tauler de fusta contraxapada ornamentat amb ceràmica esmaltada o rajola catalana, amb la creació del disseny per part de l’alumne.

Els beneficis que va aportar aquest curs als alumnes van ser:

  • Creativitat
  • Autoestima
  • Treball en equip
  • Concentració
  • Satisfacció personal i desitjos de continuar.

Deixa un comentari