2n. Taller de mosaic artístic i Trencadís

II taller de mosaic artistic i trencadis

 

Durant la tardor de 2014 i hivern de 2015, l’AAPC va organitzar el 2n Taller de Mosaic artístic i trencadís dirigit a tots els socis i sòcies de manera gratuïta i impartit per la mosaiquista y sòcia Toñi Jiménez Domínguez.

L’Associació va aportar les eines ja comprades per al primer taller a tots els socis que van participar per primera vegada en aquest curs. La despesa del material per al seu desenvolupament: rajoles, cola, suports, papers de vidre… va estar assumit per cada alumne.

Van estar interessats en participar en aquest 2n Taller un total de 18 socis, molts de ells procedents del 1er. Taller, aconseguint la iniciació de 12 treballs. A aquests, hi afegim la incorporació en 2015 de 3 socis més interessats, obtenint com a resultat un total de 15 treballs de mosaics acabats.

En aquest Taller, es van dividir les jornades teòriques d’aprenentatge en dos nivells, un dossier explicatiu i il·lustrat per al nivell d’ iniciació: Taller de Mosaic bàsic i un altre dossier per al nivell mitjà: Taller de Mosaic artístic i trencadís.

Els nous alumnes, al mateix que en l’edició anterior, van aprendre l’ús de les eines, les tècniques de tall i les característiques dels materials. També van aprendre el mètode del mosaic modernista català “Trencadís” del seu fundador, l’arquitecte Antoni Gaudí.

El projecte per als nous era la realització a triar entre un quadre-tauler de dona piscassiana o el revestiment d’un objecte reciclat, amb la creació del disseny per part de l’alumne i utilitzant com a material bàsic la ceràmica esmaltada o rajola catalana.

La resta d’alumnes, que començaven el seu 2n curs, van ampliar coneixements de les tècniques del mosaic: opus de disposició del mosaic, col·locació del tessel·lat i estudi del mandala.

El projecte per als avançats era la creació del disseny d’un mandala sobre una taula o tauler utilitzant també com a material la ceràmica esmaltada o rajola catalana.

Amb aquesta diversitat d’elecció i amb molta il·lusió van començar a desenvolupar-se obres en mosaic de tot tipus: quadres de dones picassianes, un mirall, safates, quadres-mandala, taules-mandala, testos per a plantes, 1 estalvi de taula i un marc de fotos aconseguint una barreja de treballs molt interessant i enriquidora per a tots.

El desig de continuar aquest segon taller, motivat pels alumnes del primer, va ser un dels beneficis obtinguts per a tots ells, a més d’aportar-nos creativitat, autoestima, treball en equip, concentració, satisfacció personal i amistat.

Tots ells han descobert molt ràpidament que els mosaics són addictius, absorbents, un art gens car, enormement divertit per fer i accessible per a tothom, aconseguint resultats sorprenents amb tècniques simples.

Com a resultat final, hem creat mosaics impressionants i únics amb senzills i complexos dissenys.

Deixa un comentari